Gardamax BLOG

Az ékszíjak az aratógépek hajtásrendszereinek kiemelten fontos elemei. Állapotuk és feszességük ellenőrzése kiemelkedő jelentőségű, minden idény előtt elvégzendő tevékenység, ami ráadásul kulcsfontosságú szerephez jut a gépek napi felülvizsgálata során is. Ezúton kívánunk tanáccsal élni ennek elvégzése, valamint a megfelelő hajtószíj kiválasztása terén. Az ékszíj trapéz keresztmetszetű, míg szerkezetét tekintve végtelenített szalagként működik. Ebből az alakból következik, hogy kismértékű előfeszítés mellett nagy súrlódási erő hat rá. Gyakran előfordul – például fűnyírógépek vagy takarmánybetakarító gépek esetében –, hogy több ékszíjat is használnak az egyszíjas erőátvitelhez, hogy nagy sebességnél több erőt lehessen átadni. A több azonos hosszúságú, átlapolással összekapcsolt ékszíjak neve az átlapolt ékszíj. Ezek jobban terhelhetők, mint például az azonos barázdaszélességű klasszikus vagy keskeny profilú ékszíjak.

 

Kínálatunk >>

Gardamax
2019.12.21 18:40

Kedves Vásárlók!

Bevezettük a kínálatunkba a permetezőgép alkatrészeket is és azon belül is a szerelvények kategória jött létre. A kategóriában megtalálható Camlock rendszer alkatrészek széles választéka. De mi is az a camlock rendszer? Ebben a cikkünkben erről írunk. Mint látható folyamatosan bővülünk és ezúttal erre a termékkörre esett a választás. Minden általunk forgalmazott alkatrész vagy termék magas minőséget képvisel. A megrendelt alkatrészek, termékek kiszállítása raktárkészletről történik, ezért nem kell sokat várni a kézbesítésre.

Kínálatunkhoz kattints ide!

Gardamax
2019.12.11 17:19

Kedves Vásárlók!

Új termékeink között megtalálhatóak az eke alkatrészek! Mint látható folyamatosan bővülünk és ezúttal erre a termékkörre esett a választás. Minden általunk forgalmazott alkatrész vagy termék magas minőséget képvisel. A megrendelt alkatrészek, termékek kiszállítása raktárkészletről történik, ezért nem kell sokat várni a kézbesítésre. Ebben a cikkünkben a fejésről tudhatnak meg pár hasznos információt!

Kínálatunkhoz kattints ide!

Gardamax
2019.12.01 14:12

Kedves Vásárlók!

Bevezettük a kínálatunkba a fejőgép alkatrészeket is! Mint látható folyamatosan bővülünk és ezúttal erre a termékkörre esett a választás. Minden általunk forgalmazott alkatrész vagy termék magas minőséget képvisel. A megrendelt alkatrészek, termékek kiszállítása raktárkészletről történik, ezért nem kell sokat várni a kézbesítésre. Ebben a cikkünkben a fejésről tudhatnak meg pár hasznos információt!

Kínálatunkhoz kattints ide!