Kérdése van? Írjon nekünk e-mailt: info@gardamax.hu

Gardamax BLOG

Camlock rendszerek

Gardamax
2019.12.21 18:40

Kedves Vásárlók!

Bevezettük a kínálatunkba a permetezőgép alkatrészeket is és azon belül is a szerelvények kategória jött létre. A kategóriában megtalálható Camlock rendszer alkatrészek széles választéka. De mi is az a camlock rendszer? Ebben a cikkünkben erről írunk. Mint látható folyamatosan bővülünk és ezúttal erre a termékkörre esett a választás. Minden általunk forgalmazott alkatrész vagy termék magas minőséget képvisel. A megrendelt alkatrészek, termékek kiszállítása raktárkészletről történik, ezért nem kell sokat várni a kézbesítésre.

Kínálatunkhoz kattints ide!

A bütykös és horonycsatlakozó, amelyet camlock szerelvénynek is neveznek, a tömlőcsatlakozás egyik formája. Ez a fajta csatlakozó népszerű, mert egyszerű és megbízható eszköz a tömlők gyors és szerszám nélküli csatlakoztatására és leválasztására.

 

Szabványok

Hagyományosan az MIL-C-27487 amerikai katonai előírások szerint gyártották, ez a specifikáció kiterjed a méretekre és a megmunkálási tűrésekre, az anyagokra, a zárónyomatékra, az alkatrészek számára, a nyomás besorolására, a kivitelre, az ellenőrzési eljárásokra és a csomagolási követelményekre. Ennek a specifikációnak a betartása biztosította a különböző gyártók alkatrészeinek cserélhetőségét. 1998-ban az A-A-59326 specifikáció helyettesítette a MIL-C-27487-et. Európában a BS EN 14420-7 szabvány, valamint a német DIN 2828 szabvány érvényes. A DIN 2828 szabvány szerint előállított termékek felcserélhetők az eredeti MIL-C-27487 szabványhoz gyártott termékekkel, de különbségek vannak a kialakításában, menetében, alkatrészszámában és más részletekben.

 

Funkciók

Az anya végén lévő összes kar végén lévő bütykök az apa végén lévő kerületi horonyhoz igazodnak. Amikor a karok reteszelt helyzetbe fordulnak, az apa végét behúzzák a anya aljzatba, és szoros lezárást képeznek a tömítéshez az anya aljzatban. A karok a középponton kívüli geometriával rögzülnek a helyükre, megakadályozva a véletlenszerű leválasztást. Ezen túlmenően a kiegészítő biztonsági csapok általános jellemzői a kiegészítő biztonságnak, és anya végű "önzáró" karok is rendelkezésre állnak. Mivel a horony egészen az apa körül van vágva, nincs szükség speciális forgásirányra, amely a csatlakoztatáshoz szükséges, mivel lenne menetes csatlakozókkal, és nincs lehetőség keresztmetszetre. Ez gyors, hibaálló csatlakoztatási műveletet eredményez. Mivel a két szerelvény közötti összenyomást korlátozza a karok végén lévő bütykök mérete és maguk a karok forgása, nincs lehetőség a szerelvény túl- vagy alsó meghúzására is; a tömítő tömítés ellen a nyomás az egyik csatlakozási művelettől a másikig gyakorlatilag állandó, csökkentve a szivárgások eshetőségét.

 

Anyagok és felhasználások

A bütykös és hornyos szerelvények általában többféle anyagból beszerezhetők, beleértve a rozsdamentes acélt, az alumíniumot, a sárgarézet és a polipropilént. Mivel nincsenek olyan menetek, amelyek megrongálódnának, a bütykös és horonycsatlakozók népszerűek mérsékelten piszkos környezetben, például szeptikus tartályos szivattyúkocsikban és vegyipari vagy üzemanyagtartályos teherautókban. A rendszer különösen jól alkalmazható olyan helyzetekben, ahol gyakran kell csöveket cserélni, például kőolajszállító teherautókhoz stb. Ipari alkalmazásra példaként a bütyök- és horonyszerelvények alkalmazhatók olyan rendszerben, ahol a vegyi dobok gyors feltöltése megtörténik, vagy olyan gyárakban, ahol festék-, festék- és tintaközeg-átvitelre van szükség.

 

Kínálatunkhoz kattints ide!